Kompava Premium

p1170356

Ahojte, volám sa Nina Csonková a som profesionálna freestyle kajakárka. Momentálne trénujem dvakrát denne. Jeden krát na vode, plus doplnkový tréning ako napr. beh, silový tréning v posilňovni, alebo rôzne koordinačné cvičenia. Protein Premium Energy si dávam ráno pred tréningom. Je to pre mňa najlepšia forma raňajok, nezaťažujú žalúdok a po dlhú dobu necítim pocit hladu. Dodáva mi potrebný pomer živín, ktoré moje telo pri náročnom tréningu potrebuje. Uvoľňovanie sacharidov je postupné a preto, nevzniká v tele vychýlenie krivky cukru v krvi, ale uvoľňuje sa postupne a dlhodobo. Vďaka tomuto by nemalo prísť k hypoglykémií a teda k tzv. “triaške” pri vyčerpaní glykogénových zásob. Často sa mi stavalo, že po náročnejšom tréningu, ako napr. bicykel 1h, kayak 1h, bicykel 1 h som sa dostala do stavu, kedy som sa zle cítila a musela som zastaviť a prijať nejaký cukor do tela. S produktami, ktoré som mala možnosť testovať, Protein Premium Energy a Sport Premium Energy, sa mi to zatiaľ nestalo. Stavy hypoglykémie u zdravého človeka sú sprevádzané veľmi nepríjemnými pocitmi. Protein Premium Energy mi pomáha udržať si stále vysoký výkon, napriek veľkým energetickým nárokom. Napomáha spaľovaniu tukov, a šetrí svalový glykogén, ktorý je pre môj šport veľmi dôležitý. Obsah BCAA pomáha regenerácii svalov a predchádzaniu ich poškodenia. 

Zložka lyzin, ktorá je tiež obsiahnutá v tomto produkte, napomáha zvyšovaniu práce imunitného systému. Pri vysokom zaťažení v športe sa imunitný systém oslabí a preto sú vrcholoví športovci náchylnejší na rôzne ochorenia a infekcie. 

Podľa mojej poslednej skúsenosti, kedy skoro všetci v mojom okolí ochoreli na respiračné ochorenie dýchacých ciest a ja som ostala celý čas fit, môžem povedať, že moja imunita je momentálne 100% a myslím, že aj tieto doplnky majú na tom veľký podiel.

Napoj obsahuje aj minerálne latky ako horčík, sodík a draslík, ktoré slúžia v tele na urýchlenie a podporu látkovej výmeny a vstrebávanie na medzibunkovej úrovni. 

Kajak frereestyle je šport s anaerobným výkonom, kde využívam hlavne dynamickú silu. K rýchlej a efektívnej regenerácií potrebujem kvalitnú doplnkovú výživu, ktorú mi tento proteín zabezpečuje a som s ním naozaj veľmi spokojná. Protein Premium Energy  môžem len vrelo odporúčať!